Tiedote ylläpidolta:

Elektroniikkafoorumi sulkeutuu tietoturva ongelmien takia.
Käyttäjien tietoja (yv:t, sähköpostiosoite ja salasanan hash) on saattanut vuotaa vääriin käsiin.

Foorumi on asettettu vain luku tilaan. Vanhoja keskusteluja voi lukea palvelinsopimuksen päättymiseen asti.
Tietokannasta on poistettu kaikki salasanat, sähköpostiosoitteet ja yksityisviestit.

Jos haluat saada omat yksityisviestisi, lähetä sähköpostia yllapito@elektroniikkafoorumi.com
samasta sähköpostista mikä oli foorumin tiedoissa niin voin kaivella niitä varmuuskopioista.

Mielenkiintoni foorumin ylläpitoon on viime vuosina ollut vähäistä jo muutenkin joten tähän on hyvä lopettaa.
Kiitokset kaikille käyttäjilla ja pahoittelut mahdollisista ongelmista.

Päivitys: Näyttäisi siltä että mahdollinen vuoto koski vanhaa phpBB2 tietokantaa,
joten helmikuuta 2012 uudemmat tiedot pitäisi olla turvassa.

-Lahha
yllapito@elektroniikkafoorumi.com


Kuinka hävittää solenoidien aiheuttamat häiriöt

Keskustelua analogielektroniikasta

Valvoja: Moderaattorit


Kokenut jäsen
Kokenut jäsen
Viestit: 152
Liittynyt: Pe Tammi 06, 2012 16:34
ViestiLähetetty: La Loka 25, 2014 7:43
Tein tuollaisen näppäimistön trakorin etukuormaajan ohjaimen kylkeen, siitä voi vaihtaa vaidetta ja pari muutakin toimintoa siinä on. Laitteen sieluna toimii pic16F1826. Tuo piiri tuntuu olevan todella herkkä häiriöille. traktorin etukuormaajassa on magneettiventtiili, jolla saa hydraulipaineen vaihdettua "eri liittimeen". tätä venttiiliä käyttäessä satiainen saa häiriön ja yrittää vaihtaa vaihdetta ylös tai alaspäin. ja traktorin oma suunnavaihtokin näyttää tekevän häiriötä Toimii sähkö magneettisesti), muuttein läheskään niin usein. eli kun vaihat traktorin kulkusuuntaa tai käännät esim auraa saa picci häiriön ja vaihtaa vaihteen. Toi picci on sen takia että traktorissa on alue vaihto nappi, eli kun haluaa vaihtaa vaihteelta 8 vaihteelle yhdeksän pitää tuo aluevaihto nappi pitää pohjassa. ja sama alas päin tultaessa. Tuo nappihan on ihan turha, jäänne joltain muinais ajalta kun alueita vaihettiin metrin mittaisella ja halkaisijaltaan 35mm akselin pätkällä. eli pikki hoitaa tuon alueen vaihdon tuossa. joka kerta kun vaihdat tällä laitteella vaihdetta picci ensin painaa alue vaihto napin pohjaan ja sitten pikku viiveen jälkeen varsinaisen vaihteen vaihto napin napin. kuinka tuollaisia häiriöitä voisi alkaa poistamaan. skoopilla tutkin tuon picin jänniitteen syöttö pinnit ja sieltä en löytänyt mitään ongelmaa eli mitään piikkejä yms ei löytynyt.
Liitteet
kytkis.png
kytkis.png (38.8 KiB) Katsottu 16316 kertaa

Vanhempi jäsen
Vanhempi jäsen
Viestit: 595
Liittynyt: La Marras 12, 2011 14:56
ViestiLähetetty: La Loka 25, 2014 11:17
Noista on joskus aika hankalakin päästä eroon, kun se häiriön tuloreitti voi olla vaikka missä.
Solenoideihin rc snubberit ja suojadiodit, prossulle metallikotelo ja kaikkien inputtien ohjelmallinen viivästys sillai, että vasta tarkoituksellinen komento menee läpi. Oliskohan jotain 10ms ainakin komento päällä, muut hylkyyn.

Kokenut jäsen
Kokenut jäsen
Viestit: 152
Liittynyt: Pe Tammi 06, 2012 16:34
ViestiLähetetty: La Loka 25, 2014 13:40
no niin pari vinkkiä tuli jo noi snubberit?? (täytyy selvittää mitä ne on) ja toi että tutkitaan portti kahteen kertaan ei tullu mieleenkään. eli softaa koittaa ensin. käykö alumiini louta kotelox?? nyt on muovisessa.

Vanhempi jäsen
Vanhempi jäsen
Viestit: 594
Liittynyt: Ma Tammi 29, 2007 21:52
ViestiLähetetty: La Loka 25, 2014 14:26
Juu, metallikotelolla saa heti häiriöitä vähemmäksi. Samoin mikrokontrollerin powerikoipien välille mahdollisimman lähelle joku 100nF muovikonkka. Sitten vielä johdot suojatuiksi eli jotain sellaista kaapelia jossa on metallinen suojavaippa ympärillä. Softaan tietty joku toiminto että tulon tila pitää pysyä vaikkapa 5 peräkkäistä lukukertaa samana ennenkuin hyväksytään tms. Samoin noita suojadiodeja ja snubbereita suosittelisin. Ja tietty laitteen, sen kotelon ja kaapelivaippojen maadoitus yhdestä pisteestä.

Eiköhän noilla saa jo aika paljon häiriöitä pois.

Guru
Guru
Viestit: 636
Liittynyt: Pe Tammi 12, 2007 10:23
ViestiLähetetty: To Loka 30, 2014 19:53
Mitenkäs jos pistäisit enne noita releitä valoveräjät ja suodattaisit älylle menevän sähkön oikein kunnolla?

Kokenut jäsen
Kokenut jäsen
Viestit: 152
Liittynyt: Pe Tammi 06, 2012 16:34
ViestiLähetetty: To Loka 30, 2014 20:12
juu laitetaampas tuokiin idea jemmaan. tosin tässä kytkennässä en usko noiden kaaviossa näkyvien releiden tekevän ongelmia, koska kyseinen kytkentä ei ohjaa traktorin suunnan vaihtoa ja esitelmässäni kertomaa hydrauliikan solenoidia. nyt viikonloppuna pääsen tähän syventymään ja koodiin korjasin jo tuon että haistellaan nappia pari kertaa ennenkun alkaa tapahtumaan mitään.

Vanhempi jäsen
Vanhempi jäsen
Viestit: 476
Liittynyt: La Helmi 03, 2007 11:36
ViestiLähetetty: Pe Loka 31, 2014 10:48
Nuo suodattamattomat paljaat inputit näyttää varsinaisilta häiriömagneeteilta, sinne kannattaa laittaa ehkäpä vähän pi-filtteröintiä. Joku 1n kerko maahan ja noiden konkkien väliin sitten joku 1000R/100 MHz ferriitti väliin. Metallikotelon hyödyllisyys on vähän niin ja näin ellei sitten noita sinne kotelon sisään tulevia johtoja suodata siinä kotelon läpiviennissä. Lähtisin ensin muista konsteista liikkeelle.

Niin ja kuten sanottukin niin softaan logiikka että kytkimen pitää olla painettuna (tai inputtien uusi tila pitää olla ollut sellaisenaan olemassa) vähintään luokkaa 10 ms ennen kuin aletaan tekemään mitään, sellaisella logiikalla että jos tulee yksikään vastakkaissuuntainen risaus niin tarkastelu alkaa alusta.

t. Janne

Kokenut jäsen
Kokenut jäsen
Viestit: 152
Liittynyt: Pe Tammi 06, 2012 16:34
ViestiLähetetty: Pe Joulu 05, 2014 17:00
no niin. nyt on useampi päivä ajettu eikä yhtään virhe vaihtoa tai toimintoa ole tapahtunut. Ainut mitä muutin oli koodiin tuo inputin lukeminen. Eka koodi haisteli vaan koska picin kanava on alhaalla ja sen jälkeen alkopuuhaamaan mitä piti. Nyt kun pikki haistaa kanavan olevan alhaalla se odottaa 10ms ja tarkastaa tilanteen uudestaan, jos kanava on alhaalla edelleen alkaa pikki puuhaamaan pyydettyä toimintoa.

Paluu Analogiaelektroniikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron