Sivu 1/1

Korkeudensäätölaitteisto

ViestiLähetetty: Pe Loka 28, 2016 21:56
Kirjoittaja Rizla^^
Tervehdys foorumilaiset. Saa siirtää jos on väärässä paikassa.

Eli tarvitsisi apuja tämmöseen ajatelmaan.

Pitäisi rakentaa aivot ohjaamaan auton jousituksen korkeudensäätöä. Akseilta löytyy rajakytkimet jotka ohjaa magneettiventtiileitä jonka kela vetäessään päästää ilmaa siihen kulmaan joka painuu ja näin ollen säätää auton aina ajoasentoon.

Laitteessa pitäisi olla timeri joka tarvitsee X määrän jännitettä (esim 5sekuntia) ennenkuin kytkeytyisi ja antaisi magneettiventtiilin kelalle kännitteen syystä että suomen tiet on niin epätasaisia jollon jokainen töyssy sais rajakytkimen reagoimaan ja näin ollen ajamaan painetta ilmapalkeisiin..

Laitetta olisi myös tarkotus ohjata kolmella kytkimellä ohjaamosta. Yhdellä ajetaan tyhjennyspuolen magneettiventtiilit auki eli auto ala-asentoon. Toisella taaseen ajetaan painepuolen venttiilit auki ja nostetaan auto max korkeuteen. Tässsä olisi varmaan hyvä olla joku tilab muistava rele joka muistais tuon max korkeuden, mutta tarviiko moinen hirveää älyä lisäksi?

Kolmannesta kytkimestä kytkettäisiin käyttöön aktiivinen tila eli akseliston rajakytkimet jolloin alusta hoitaisi itse itsensä..

Ymmärsikö kukaan?? :|

Re: Korkeudensäätölaitteisto

ViestiLähetetty: Ma Loka 31, 2016 9:36
Kirjoittaja L18
Kyllähän tuollaisen suht helposti tekisi jollain mikrokontrollerilla, vähän vaan mietityttää tuon laillisuus autossa, ja se, että siitä pitäisi saada suht toimintavarma koska ollaan kuitenkin yli tonnin painoisessa rautakasassa liikkeellä suhteellisen kovalla vauhdilla. :) Eli jos tuleekin joku toimintahäiriö ja se nostaa moottoritiellä yhtäkkiä yhden kulman vaikka maksimikorkeudelle? Ei varmaan kovin hyvä.
Varmaan simppelein ratkaisu olisi joku rc-piiri tai 555-timeri jolla saataisiin hidastettua sitä toimintaa, jolloin alkuperäinen säätö toimisi, mutta viiveellä.