Sivu 1/1

Pienen ryhmäkeskuksen kokoaminen itse

ViestiLähetetty: To Marras 23, 2017 9:13
Kirjoittaja mma
Onko mitään estettä valmistaa itse pientä ryhmäkeskusta? Keskukseen tulisi Onnline-moduulikotelo, pääkytkin, 4-napainen vikavirtasuoja ja johdonsuojakatkaisijat 3x16A ja 3x10A.

Vaaditaanko tehtävän millaista dokumentaatiota, arvokilpeä jne.? Asennuksen tulee varmennustarkastaja katsomaan, koska teen kelpoisuustodistuksella.

Re: Pienen ryhmäkeskuksen kokoaminen itse

ViestiLähetetty: To Marras 23, 2017 12:36
Kirjoittaja jahonen
Ei kai siinä muuta ole kuin pitäisi jotenkin varmistaa että keskus täyttää jakokeskusstandardin SFS-EN 61439 vaatimukset. Varmaan osan -1 (PIENJÄNNITEKESKUKSET. OSA 1: YLEISVAATIMUKSET) ja osan -3 (OSA 3: MAALLIKOIDEN KÄYTTÖÖN TARKOITETUT KESKUKSET (JAKOKESKUKSET)) vaatimukset pitäisi täyttää. Itsellenikin on kyllä vähän epäselvää että mitä tuo käytännössä itse asiassa vaatii. Kotelointiluokan vaatimus osassa 3 on IP2XC, eli "suojattu työkalulla koskettamiselta" (Halkaisijaltaan 2,5 mm ja pituudeltaan 100 mm olevalla etäisyyskoettimella on oltava riittävä etäisyys vaarallisista osista).

Ainakin kun katselee minkälainen keskus on meikäläisen 2014 valmistuneeseen harrastetalliin laitettu niin ei voi olla kyllä kovin korkeat vaatimukset rakenteen suhteen :) Sillä perusteella sanoisin jos on huolellinen ja tekee siihen järkevän arvokilven niin lienee ok.

Keskuskaavio ainakin kannattanee piirtää.

t. Janne

Re: Pienen ryhmäkeskuksen kokoaminen itse

ViestiLähetetty: To Marras 23, 2017 12:54
Kirjoittaja mma
Pitänee varmaan soittaa tuosta tarkastajalle etukäteen.

Onnline-moduulikotelon luokitus on IP65 ja siinä on DIN-kiskot sekä nolla- ja PE-kiskot valmiina, joten siltä osin pitäisi olla ok.

Re: Pienen ryhmäkeskuksen kokoaminen itse

ViestiLähetetty: Pe Marras 24, 2017 18:39
Kirjoittaja Duunari
Onhan noita tullut kasailtua paljonkin juuri onlinen muovipurkkeihin, arvokilpeä ei ole kukaan kysellyt edes isompiin metallirunkoisiin.
Erittäin harvoin käytännössä tulee tehtyä minkäänlaista dokumentointia noin pienestä ellei siinä ole ohjauksia, senhän näkee yhdellä vilkaisulla.

Näkee myös usein pieniä purnukoita ilman pääkytkintäkin, syöttö suoraan vvsk -> Sen jälkeen nolla kiskolle ja vaiheet automaateille. Oikea 3v virtakisko kätevin mikäli saa 6 hampaisen eikä tarvitse ostaa pitkää kankea.