Sivu 1/1

Kemppi minisystem tig

ViestiLähetetty: La Marras 11, 2017 16:39
Kirjoittaja pielinen
Hei.
Onko täällä ketään jolla ois kokemusta kempin tyristori invertereistä.

Vika on seuraavanlainen. Tig toimii pienellä virralla hyvin. Mutta kun virran kasvattaa yli 70A niin valokaari alkaa pätkimään. Kun virtaa vielä kasvattaa pätkimisen taajuus kasvaa. (Niin kuin kanttiaaltoa ajaisi). Jos valokaarta pidentää pätkiminen pahenee. Pidempi valokaari -> suurempijännite -> suurempi teho?

Epäilisin itse resonassipiirin kondensattoreita. 2kpl 1.2uf ja 2kpl 20uf. Mutta mittaili esr mittarila kapasitanssin, niin se oli ok. Esr arvo oli 1khz 0.5ohm. 100hz 8ohm. Mitä luokkaa tuomoisen filmikondensaattorin (muovikondensaattori) arvo pitäisi olla?

Kalliitahan noi ei ole, mutta minkätyypoinen tuohon kuuluisi olla? Nykyiset on nokian valmistamia 650v Mutta muuta tietoa niistä ei ole.

Jos jollakin on kytkiksiä noista kempin minisystemseistä, niin olisin kiinnostunut.

Re: Kemppi minisystem tig

ViestiLähetetty: Ke Marras 22, 2017 20:46
Kirjoittaja pielinen
Sain tutkittua ongelmaa lisää.
Inverteri lytkentä on siis dc piiri jonka perässä on tytistoreilla ja kommunitointi kondensaattoreilla ja muutajalla tehty flyback hakkuri.
Vaihdoin kommunitointi kondensaattorit ja dc välipiirin kondensaattorin. Valokaaren ääni pehmeni vähä. Mutta ei ratkaissut ongelmaa.

Testasin puikko asennossa tig:kä ja se toimii pätkimättä. Joten olettaisin inverteri osan olevan ok.

Vika on siis mtgl laatikossa. Kun aloitus rampin säätää 10s, niin virta nousee portaissa n. 100A, (silmämääräinen arvio) jonka jälkeen pätkiminen alkaa.

Mahdollisesti vika on ramppi kytkennässä. Ramppi tuntuu olevan toteutettu digitaalisesti. (Virta tasojen portaat näkyy)

Hankaluus on vain, ettei tiedä mitä missäkin korttien välisessä piuhoissa pitäisi olla.